DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi okulumuzda uygulanmaya başlandı.

15.12.2023 55

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"  okulumuzda uygulanmaya başlandı.

Öğrencilerin söz varlığını zenginleştirmeyi, düşünce dünyalarını geliştirmeyi, dilimizin zenginliklerini tanımalarını ve Türkçe'nin düzgün kullanılmasını sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, okul eylem planı oluşturuldu, veli bilgilendirme toplantıları yapıldı, etkileşimli kitap okuma ve aile katılım etkinlikleri gerçekleştirildi.

Bu çalışmalar sayesinde, veliler etkileşimli kitap okuma hakkında yeni fikirler edinirken, çocuklarının hayal dünyalarını ve yeteneklerini keşfetme fırsatı buldular. Öğrenciler ise yeni kelimeler öğrenirken, yaratıcı bir ürün ortaya çıkarmış olmanın mutluluğunu ve toplum içinde kendini ifade etmenin heyecanını yaşadılar.